Vinařství Vít Sedláček
Výrobě vína se v naší rodině věnuje již několik generací. Do práce ve vinicích i ve sklepě jsou zapojeni členi rodiny. Zpracováváme hrozny ze 2 ha vlastních vinic, část hroznů nakupujeme od stálých dodavatelů z Vrbice, Velkých Pavlovic a Brumovic.
Při výrobě vína využíváme moderní technologie při dodržení tradičních způsobů výroby. Při výrobě vína se držíme hesla: "Méně znamená někdy více". Tímto heslem jsem chtěl říci, že čím méně zásahů a přípravků do vína přidáme, tím bude víno vínem. Naše vinařství je jedním ze zakládajících členů VOC Modré hory.
VOC Modré hory
VOC Modré hory je prvním VOC v České republice, které vyrábí VOC vína pouze z modrých odrůd révy vinné. Vinaři regionu pečlivě a dlouho vybírali a zvolili z těch nejtradičnějších, momentálně nejpěstovanějších a nejpříhodnějších pro svůj region tři: Frankovku, Svatovavřinecké a Modrý Portugal. Z těchto je možné uvádět na trh červená vína po 18 měsíčním zrání a mladá rosé vína.Příběh vinaře
"Od dětství jsem pomáhal otci, který vystudoval vinařskou školu ve Valticích, ve sklepě a při vinobraní. Tam jsem získal základy výroby vína. Také jsem měl kamaráda, jehož otec měl vinici a malé sklepní hospodářství. Jmenoval se Petr Kostiha a pro mne byl vždy jedním z předních vinařů na Vrbici a taky mým vzorem ve vinaření. První své víno jsem vyrobil ve třiadvaceti letech, kdy jsme dostavěli dům a měl jsem více času i na své koníčky, mezi které vinaření také patřilo. Četl jsem knihy o víně a rád se potkával s vinaři z Vrbice i okolí. V roce 2003 jsem začal vinařit na plný úvazek."
Vít Sedláček